Op zoek naar vermindering van klachten, doorbreken van patronen: tijd voor therapie!

Je bent al lange tijd moe misschien zelfs uitgeput, prikkelbaar, angstig, je slaapt slechter, je kunt niet meer genieten, je ziet overal als een berg tegenop, je kan je moeilijker concentreren, je piekert, je ervaart (soms terugkerende) problemen op je werk, in vriendschappen, artsen kunnen niets vinden toch heb je klachten. Misschien heeft eerdere hulp jou te weinig opgeleverd. Hoe dan ook, je staat meer in de overleefstand dan dat je leeft.

Herken je dit?

In de psychotherapie, die lang of kort kan duren… precies zolang als dat jij nodig hebt, onderzoeken we samen wat er aan de hand is en hoe dit zo is gekomen. Ik vind het belangrijk dat er bij mij ruimte is waarin jij het vertrouwen in mij hebt dat ik zonder oordeel luister, dat je mag (leren) voelen wat er in je omgaat, en dat we bepaalde gedachtenpatronen of opvattingen over jezelf of anderen onder de loep leggen. Zodra je meer bewust bent van alle kanten in je zelf (beschermende kanten, kritische kanten, kwetsbare kanten) en je meer zich hebt op wat je werkelijk nodig hebt volgt een verandering in je gedrag bijna vanzelf. Soms geef ik advies, maar alleen als het op dat moment voor jou ook passend.

Een schokkende gebeurtenis meegemaakt of trauma’s uit het verleden waardoor je klachten hebt?

Je hebt een of meerdere ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt (recent of van heel lang geleden) en je hebt last van opdringende gedachten – beelden – dromen. Je vermijdt het om erover te praten, of gaat dingen uit de weg die je eraan doen herinneren. Je trekt je wat meer terug uit contacten. Je voelt je anders dan anderen die zoiets niet hebben meegemaakt. Soms heb je geen zin meer om naar verjaardagen te gaan, of leuke dingen te ondernemen omdat datgene wat je gebeurd is je zo bezig houdt.

Herken je dit?

Je hebt misschien al gehoord over de trauma behandeling EMDR. Een effectieve, evidence based behandeling waardoor de nare herinnering veranderd…soms vervagen nare plaatjes van de herinnering, veelal kun je terugdenken aan de herinnering zonder de pijn. Het verleden kunnen we niet veranderen, wel hoe je eraan terugdenkt en je dan voelt.

In de 20 jaar dat ik EMDR toepas zijn veel mensen van de nare klachten na een schokkende gebeurtenis afgekomen. Wat een opluchting! Er ontstaat meer ruimte om te leven ook al is dit  nare gebeurd.

Hoe dan ook….

Je hebt erkent dat het niet langer zo door kan gaan. Je zoekt hulp. De eerste twee stappen heb je dus al gezet: erkennen dàt er een probleem is, en de tweede stap dat je hulp zoekt.

Ik bied zowel face to face therapie op de praktijk an als ook online therapie aan via beveiligd beeldbellen.

Wettelijk geregistreerd GZ Psycholoog/Klinisch Psycholoog
BIG: 29062818625
EMDR Practitioner & supervisor
KVK nummer: 08177557

Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapie (LVVP)
Mgr. van de Weteringstraat 134
3581 HN Utrecht
Tel: 030-2364338

Vereniging EMDR
Secretariaat
E-mail: vereniging@emdr.nl
Vereniging EMDR Nederland
Postbus 13032
3507 LA Utrecht
www.emdr.nl